Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Ryanair zrušil v Španielsku menej pracovných miest, než sa čakalo

Na snímke ľudia nastupujúci na lietadlo spoločnosti Ryanair, archívna foto Foto: TASR/AP

Spoločnosť zrušila vyše 200 pracovných. Počet prepustených je tak omnoho nižší, než sa obávali odbory, ktoré počítali so zrušením vyše 500 pracovných miest.

Madrid 14. januára (TASR) - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair zrušila v Španielsku vyše 200 pracovných miest po tom, ako uzatvorila tri základne na Kanárskych ostrovoch. Počet prepustených je tak omnoho nižší, než sa obávali odbory, ktoré počítali so zrušením vyše 500 pracovných miest.

"Na Kanárskych ostrovoch sme zrušili vyše 200 pracovných pozícií. Prepúšťanie sa dotklo pilotov a členov palubného personálu, ďalšie pracovné pozície ovplyvnené neboli," povedal v utorok na tlačovej konferencii v Madride riaditeľ divízie ľudských zdrojov Darrell Hughes, ktorého citovala agentúra AFP.

Ryanair už v auguste oznámil, že uzatvorí základne na ostrovoch Tenerife, Lanzarote a Gran Canaria, ako aj základňu v meste Girona v Katalánsku. Španielska odborová organizácia USO varovala, že o prácu príde 512 ľudí. Ryanair však nakoniec základňu v Girone nezatvoril.

Spoločnosť ako dôvod svojho rozhodnutia uvádza pretrvávajúce problémy s dodávkami lietadiel 737 MAX od Boeingu. "Nemáme dosť lietadiel, takže niektoré základne musíme zatvoriť," uviedol Hughes. Zároveň dodal, že po minulotýždňovom uzatvorení troch základní na Kanárskych ostrovoch spoločnosť niektorých pilotov a členov palubného personálu z týchto základní presunula na iné miesta v európskych krajinách. Podrobnosti však neuviedol.