Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Šaľa chce na jar začať s výstavbou 150 nájomných bytov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Celkové náklady na výstavbu sú vyčíslené na 6,5 milióna eur.

Šaľa 12. februára (TASR) – Mesto Šaľa plánuje výstavbu 150 nájomných bytov. V dvoch menších bytovkách by malo byť spolu 34 bytov, v jednom bytovom dome 116 bytov. Celkové náklady na výstavbu sú vyčíslené na 6,5 milióna eur.

"Vlani sme sa uchádzali o prostriedky zo Štátneho fondu rozvoja bývania na 34 bytov, v decembri sme dostali súhlas. Zmluva na financovanie v objeme 1,5 milióna eur je už podpísaná," povedal primátor Šale Jozef Belický. Na financovanie 116 bytov už mesto Šaľa podalo žiadosť v určenom termíne. "Čakáme na jej schválenie, ide o 5 miliónov eur. Ak budeme úspešní, na jar sa chceme pustiť do výstavby všetkých 150 bytov," potvrdil Belický.

Nové bytovky by mali vyrásť na mestskom pozemku na Kráľovskej ulici. Pozemok susedí s bývalým nemocničným parkom, ktorý mesto získalo v roku 2015 na 15 rokov do prenájmu od Nitrianskeho samosprávneho kraja. Podľa Belického mesto v súčasnosti eviduje viac ako 350 žiadostí o nájomné byty. "Výstavba je jeden zo spôsobov, ako stabilizovať v meste mladé rodiny. Aj keď nemáme investora, ktorý by tu hneď ponúkal prácu, v okolí je množstvo pracovných príležitostí a dostupnosť do zamestnania je výhodná," skonštatoval Belický.