Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Samospráva Lučenca bude v roku 2020 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Jednou z priorít budúceho roka bude podľa primátorky rekonštrukcia a obnova miestnych komunikácií.

Lučenec 23. decembra (TASR) – Mesto Lučenec bude v roku 2020 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom, ktorý ráta s celkovými príjmami aj výdavkami vo výške približne 32,5 milióna eur. Rozpočet schválili mestskí poslanci na svojom decembrovom zasadnutí.

„V návrhu rozpočtu sme vychádzali z prognóz zverejnených ministerstvom financií, ktoré síce nie sú najhoršie, ale nie sú ani také priaznivé, ako boli na začiatku roku 2019,“ uviedla primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Dodala, že jednou z priorít budúceho roka bude rekonštrukcia a obnova miestnych komunikácií. „Pri takomto dobrom hospodárení mesta budeme uvažovať v januári alebo vo februári o tom, aby sme si nejakými ďalšími úverovými zdrojmi alebo dotáciami dokázali takéto rekonštrukcie zabezpečiť,“ avizovala Pivková.

Medzi ďalšie prioritné oblasti bude podľa nej patriť doprava, čistota verejných priestranstiev, zvýšenie separovania odpadov či budovanie nových polopodzemných kontajnerových stanovíšť, ale aj vysádzanie nových stromov v súvislosti so zmenami klimatických podmienok.

„V budúcom roku nás čaká aj budovanie cyklistických chodníkov. Som veľmi rada, že sme získali zdroje na vybudovanie dvoch prioritných, do Haliče a Vidinej,“ konkretizovala primátorka.