Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Galaxy S ide na odbyt, Samsung ich predal už viac než 100 miliónov

Smartfón Galaxy S III Foto: Samsung

Samsung uviedol prvý model Galaxy S na trh koncom mája 2010 s cieľom dotiahnuť sa na firmu Apple, ktorá začala dobýjať trh so svojimi telefónmi iPhone.

Soul 14. januára (TASR) - Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že od uvedenia prvého modelu série inteligentných telefónov Galaxy S na trh pred necelými tromi rokmi ich predala už viac než 100 miliónov kusov. Informovala o tom agentúra AP.

Ako firma uviedla, zhruba od polovice roku 2010 predala viac než 25 miliónov telefónov základného modelu Galaxy S, potom okolo 40 miliónov kusov verzie Galaxy S II a 41 miliónov telefónov Galaxy S III.

Samsung uviedol prvý model Galaxy S na trh koncom mája 2010 s cieľom dotiahnuť sa na firmu Apple, ktorá začala dobýjať trh so svojimi telefónmi iPhone. Aj keď na trh nastúpil Samsung relatívne neskoro, veľmi rýchlo sa mu podarilo Apple dostihnúť a stať sa najväčším výrobcom inteligentných telefónov na svete.

Aj z pohľadu prekročenia 100-miliónovej hranice bol Samsung Electronics v súboji s americkou firmou Apple úspešnejší. Zatiaľ čo Samsungu to trvalo dva roky a sedem mesiacov, Apple potreboval na prekonanie hranice 100 miliónov predaných iPhonov zhruba štyri roky.