Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

SAOPP spustila petíciu za lepšie postavenie poškodených po nehodách

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Asociácia dodala, že sa zapojila do procesu novelizácie zákona o PZP. Na dlhoročné problémy z praxe upozornila predkladateľa, teda Ministerstvo financií (MF) SR, podaním hromadnej pripomienky.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Slovenská asociácia na ochranu práv poškodených (SAOPP) spustila petíciu Opravme spoločne PZP - Povinné zmluvné poistenie pri príležitosti Svetového dňa pamiatky obetí dopravných nehôd. Asociácia informovala, že cieľom je presadenie lepšieho postavenia poškodených po nehodách a odstránenie nesúladu legislatívy s platnými smernicami EÚ.

Asociácia dodala, že sa zapojila do procesu novelizácie zákona o PZP. Na dlhoročné problémy z praxe upozornila predkladateľa, teda Ministerstvo financií (MF) SR, podaním hromadnej pripomienky. "Väčšinu zásadných pripomienok, ktoré implementujú platné európske smernice, slovenskú judikatúru vrátane rozhodnutí Ústavného súdu (ÚS) SR, žiaľ, rezort financií v tzv. rozporovom konaní neakceptoval a formálne ich odmietol," objasnila asociácia.

Svetový deň pamiatky obetí dopravných nehôd, ktorý vyhlásila Organizácia spojených národov (OSN) v roku 2005, pripadol tento rok na 19. novembra.