Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

SARIO komunikuje s potenciálnymi investormi, k Amazonu zatiaľ mlčí

Skenovacie zariadenie skenuje balíky v sklade internetového gigantu Amazon vo Phoenixe Foto: TASR/AP

Malacky sa stali pre Amazon reálnou alternatívou po tom, čo brniansky poslanci neschválili podmienky, za ktorých mala americká firma postaviť logistický sklad pri juhomoravskej metropole.

Bratislava 18. februára (TASR) – Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) komunikuje s investormi, ktorí prejavili záujem o Slovensko.

Podľa slov jej hovorcu Richarda Dírera však nezverejňuje podrobnosti, kým nezačne investor na Slovensku reálne pôsobiť.

"Agentúra SARIO zverejňuje zoznam uzavretých projektov. Za uzavreté považuje projekty, pri ktorých je pevné rozhodnutie zahraničného investora umiestniť svoju investíciu na Slovensku," uviedol Dírer pre TASR. Vyhol sa tak priamej odpovedi na otázku, či už agentúra rokovala so zástupcami americkej internetovej spoločnosti Amazon, ktorá by mohla vybudovať svoje distribučné centrum pre západnú a strednú Európu v okolí Malaciek.

Mesto na Záhorí sa stalo pre Amazon reálnou alternatívou po tom, čo poslanci mestského zastupiteľstva v Brne koncom minulého týždňa neschválili podmienky, za ktorých mala americká firma postaviť logistický sklad pri juhomoravskej metropole.

Silnou stránkou lokality je podľa Ladislava Pavlíka, hovorcu spoločnosti HB Reavis, ktorá ponúka pozemky pre výstavbu centra pri Malackách, jej projektová pripravenosť. "Pozemky, na ktorých by Amazon mohol pri Malackách postaviť sklad, majú územné rozhodnutie, niektoré časti majú aj stavebné povolenie, takže stavať možno už v priebehu niekoľkých mesiacov," priblížil Pavlík a dodal, že určité rokovania s firmou sa už uskutočnili.

Primátor Malaciek Jozef Ondrejka TASR aj dnes potvrdil, že Amazon mesto zatiaľ v tejto súvislosti nekontaktoval. Spoločnosť chce do projektu investovať viac ako 100 miliónov eur. Vytvoriť by mala 2000 stálych a ďalších 4000 sezónnych pracovných miest.