Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

SaS sa ohradila voči klamstvám I.Matoviča v súvislosti s odškodňovaním

Na snímke podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Návrh odškodňovacieho zákona viackrát neúspešne na rokovanie vlády predkladal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Bratislava 21. júla (TASR) - Koaličná strana SaS sa ohradila voči "klamstvám" ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), že bola proti odškodňovaciemu zákonu. V reakcii na Matovičove vyjadrenia to uviedol hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Matovič v stredu po rokovaní vlády v súvislosti s odškodňovacím zákonom poukázal na nesúhlasný postoj SaS s navyšovaním deficitu štátneho rozpočtu. "Tým pádom neodsúhlasili ani peniaze na odškodňovanie podnikateľov," podotkol Matovič.

SaS však ozrejmila, že súhlasila s navýšením výdavkov štátneho rozpočtu na všetky "covidové" položky, ale nie v predkladanej výške. "Zdá sa, že treba Igorovi Matovičovi pripomenúť, že navýšenie štátneho rozpočtu o 3,7 miliardy eur mu prešlo 28. mája bez ohľadu na názor a hlasovanie strany SaS. Teda peniaze na odškodňovací zákon má k dispozícii," zdôraznil Šprlák.

Návrh odškodňovacieho zákona viackrát neúspešne na rokovanie vlády predkladal minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). Návrh zákona napokon prevzal do kompetencie rezort financií.