Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

Sberbank Europe dostala od agentúry Fitch rating BBB-

Foto: innotribe.files.wordpress.com

Fitch klasifikovala Sberbank Europe ako "strategicky významnú" dcérsku spoločnosť, ktorej 100-% vlastníkom je Sberbank Rusko.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Ratingová agentúra Fitch udelila Sberbank Europe AG dlhodobý emisný rating BBB- so stabilným výhľadom. Rating bol spoločnosti Sberbank Europe udelený po prvýkrát.

"Takýto rating nám umožňuje ďalej rozširovať naše obchody a úzko pracovať s kľúčovými partnermi na medzinárodnej scéne," poznamenal na margo udelenia ratingu Sergey Gorkov, podpredseda výkonnej rady Sberbank. Podľa banky udelenie BBB- ratingu odzrkadľuje dobre nastavenú obchodnú stratégiu. "Počas minulého roka sme dosiahli významný progres a máme ambície stať sa jednou z vedúcich bánk v strednej a východnej Európe v nadchádzajúcich rokoch," priblížil Mark Arnold, generálny riaditeľ Sberbank Europe AG.

Fitch klasifikovala Sberbank Europe ako "strategicky významnú" dcérsku spoločnosť, ktorej 100-% vlastníkom je Sberbank Rusko. Hodnotenie agentúry tiež zahŕňalo zameranie materskej banky na rozvoj medzinárodných obchodov, ako aj vývoj poskytovania kapitálu a zdrojov od akvizície Sberbank Europe.