Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Schaeffler rozšíri v Kysuckom Novom Meste svoje technologické centrum

Na snímke prvý podpredseda vlády SR pre ekonomiku a minister hospodárstva SR Richard Sulík prichádza na rokovanie 18. schôdze vlády SR v Bratislave v stredu 23. júna 2021. Foto: TASR – Pavol Neubauer

Zo 75 výrobných závodov je 43 lokalizovaných v Európe. Na Slovensku má Schaeffler závody v Skalici a Kysuckom Novom Meste.

Bratislava 31. augusta (TASR) – Spoločnosť Schaeffler Kysuce rozšíri v Kysuckom Novom Meste svoje technologické centrum zamerané na vývoj sekvenčného testovania nových mechatronických systémov pre hybridné automobily a elektromobily. Investícia vo výške viac ako 15,3 milióna eur vytvorí do konca roka 2023 spolu 55 nových pracovných miest a firma môže dostať aj štátnu investičnú pomoc vo výške viac ako 5,3 milióna eur formou úľavy na dani z príjmov. Vyplýva to z návrhu na poskytnutie investičnej pomoci pre spoločnosť Schaeffler Kysuce z dielne ministerstva hospodárstva, ktorý v utorok schválila vláda.

„V rámci investičného zámeru prijímateľ plánuje vynaložiť minimálne 15,363 milióna eur ako oprávnené investičné náklady na obstaraný dlhodobý hmotný majetok vo forme budov, strojov, prístrojov, zariadení a do konca roku 2023 plánuje vytvoriť 55 nových pracovných miest,“ uviedol rezort hospodárstva v predkladacej správe k schválenému materiálu.

Schaeffler Kysuce je dcérskou firmou nemeckej spoločnosti Industriewerk Schaeffler INA - Ingenieurdienst. Skupina Schaeffler je celosvetovo významným dodávateľom v oblasti automobilového a priemyselného sektora. Skupina dosiahla v roku 2019 tržby 14,4 miliardy eur a k 31. decembru 2019 zamestnávala viac ako 87.000 zamestnancov. V súčasnosti má viac ako 170 prevádzok v 50 krajinách sveta. Zo 75 výrobných závodov je 43 lokalizovaných v Európe. Na Slovensku má Schaeffler závody v Skalici a Kysuckom Novom Meste.