Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Šéf Intelu Brian Krzanich musel odstúpiť pre aféru so zamestnancom

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Krzanich rezignoval potom, čo sa vedenie koncernu dozvedelo o afére, ktorá porušila firemný kódex zakazujúci vzťah manažérov s priamo alebo nepriamo podriadenými zamestnancami.

Santa Clara 21. júna (TASR) - Výkonný riaditeľ Intelu Brian Krzanich (58) musel odstúpiť pre aféru s bývalým zamestnancom koncernu. Krzanich sa snažil znížiť závislosť firmy od trhu s osobnými počítačmi (PC), čo sa mu podarilo len sčasti.

Krzanich rezignoval potom, čo sa vedenie koncernu dozvedelo o afére, ktorá porušila firemný kódex zakazujúci vzťah manažérov s priamo alebo nepriamo podriadenými zamestnancami. Vzťah sa už skončil pred nejakým časom, uviedli pre CNBC zdroje oboznámené so záležitosťou. Nie je známe, s kým mal Krzanich aféru.

Post výkonného riaditeľa rovnako ako Krzanichovo miesto v správnej rade s okamžitou platnosťou prevezme doterajší finančný riaditeľ koncernu Robert Swan, uviedol vo štvrtok Intel.

Krzanich pracoval pre Intel od roku 1982. V roku 2015 sa stal šéfom predstavenstva. Je ženatý a má dve deti. Snažil sa predovšetkým znížiť závislosť koncernu od trhu s PC, ktorý už roky klesá.