Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Šéf Volkswagenu preverí, či povýšenie súvisí s členstvom v odboroch

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

H. Diess sa už v niektorých prípadoch informoval, či povýšení zamestnanci boli členmi odborov. V súčasnosti je približne polovica vyššieho manažmentu aj členmi odborov IG Metall.

Wolfsburg/Berlín 20. februára (TASR) - Šéf značky VW Herbert Diess mieni preveriť, či je členstvo v odboroch rozhodujúce pre kariéru v koncerne. "Od príchodu do Volkswagenu opakovane dostávam informácie od zamestnancov a najmä od manažérov, že prijímanie a postup v hierarchii závisí od členstva v IG Metall," povedal pre časopis Bild. Táto otázka sa už postarala o napätie medzi vedením a mimoriadne vplyvnými odbormi IG Metall.

Diess sa už v niektorých prípadoch informoval, či povýšení zamestnanci boli členmi odborov. V súčasnosti je približne polovica vyššieho manažmentu aj členmi IG Metall. "Ak je predpokladom pre povýšenie členstvo IG Metall, ide o jasné porušenie etického kódexu," tvrdí Diess. "Zodpovedný manažment nesmie pred takými informáciami zatvárať oči."

Znepokojenie vyvolal minulý týždeň článok v časopise Manager Magazin o výhodách členstva v odboroch. IG Metall má obavy, že vedenie by zamestnancom mohlo členstvo v odboroch znechutiť. "Teraz sa potvrdili podozrenia, že pán Diess sa neprijateľne zaujímal o členstvo v odboroch. Tým jednoznačne porušil pracovné právo," povedala hovorkyňa IG Metall. "Svoj postup chce jednoznačne zakryť výčitkami voči podnikovým odborom a IG Metall a odkloniť pozornosť od svojich vlastných chýb." Podľa nej členstvo sa nesmie stať prekážkou pre rozvoj kariéry.

IG Metall odmietol zverejniť počet členov spomedzi zamestnancov a vyššieho manažmentu s poukázaním na ochranu osobných údajov. Počty členov sú však vo VW vysoké a odbory majú v koncerne veľmi silnú pozíciu, dokonca aj v porovnaní s ostatnými priemyselnými podnikmi v Nemecku. Odbory majú právo vyjadriť sa k prijímaniu nových ľudí aj k povyšovaniu.

Najnovšie odhalenie môže byť súčasťou mocenského boja medzi Diessom a šéfom podnikových odborov Berndom Osterlohom. Príčinou je úsporný program. Osterloh vytýka Diessovi porušenie dohody, napríklad, pre zmrazenie projektov či pre počet externých zamestnancov, ktorí musia koncern opustiť.