Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Šéfa Slovenského pozemkového fondu bude vyberať komisia

Slovenský pozemkový fond, ilustračná snímka. Foto: Slovenský pozemkový fond

Predpísané požiadavky na post generálneho riaditeľa SPF splnili štyria z piatich uchádzačov. Na transparentný výber bude dohliadať jedenásťčlenná komisia.

Bratislava 27. septembra (TASR) – Prihlásených uchádzačov o funkciu šéfa Slovenského pozemkového fondu (SPF) vypočuje výberová komisia. Jej predsedom bude štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Milan Kyseľ. Minister Samuel Vlčan (nominant OĽANO) ešte koncom augusta avizoval, že dôjde k rozšíreniu komisie o zástupcov verejnosti a vypočutie jednotlivých uchádzačov bude sprístupnené verejnosti prostredníctvom živého vysielania na internete.

Predpísané požiadavky na post generálneho riaditeľa SPF splnili štyria z piatich uchádzačov. Na transparentný výber bude dohliadať jedenásťčlenná komisia. "Výberový pohovor na generálneho riaditeľa sa uskutoční 5. októbra 2021 v sídle MPRV SR. O výsledku bude výberová komisia priamo informovať ministra, ktorý následne predloží vláde SR návrh na vymenovanie najúspešnejšieho kandidáta," priblížil odbor komunikácie agrorezortu.

Predsedom výberovej komisie bude Kyseľ a ďalšími členmi budú generálna tajomníčka služobného úradu MPRV Zuzana Nouzovská, Lillian Šánerová, ktorá je poverená vykonávaním funkcie generálnej riaditeľky sekcie rozpočtu a financovania MPRV, riaditeľka osobného úradu agrorezortu Ľubica Turkotová, poradca vedúceho Úradu vlády SR Viktor Takács, poradca predsedu vlády Peter Majtán či predseda parlamentného pôdohospodárskeho výboru Jaroslav Karahuta. Členmi komisie budú aj rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre Klaudia Halászová, zástupca Transparency International Slovensko Peter Demčák, riaditeľ Výskumného ústavu pôdoznalectva a ochrany pôdy Pavol Bezák a riaditeľ odboru riadenia štátnej správy pozemkových úprav MPRV Andrej Vašek.