Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Šéfom Štátneho fondu rozvoja bývania sa stal J. Kurňavka

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

O funkciu sa podľa ministerstva uchádzalo šesť kandidátov.

Bratislava 11. júla (TASR) – Novým generálnym riaditeľom Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) sa stal Juraj Kurňavka. Ako pre TASR potvrdilo ministerstvo dopravy, šéf fondu vzišiel z výberového konania a funkcie sa ujal 8. júla.

"Kritériá a požiadavky na obsadenie funkcie generálneho riaditeľa fondu splnil a do funkcie bol dňom 8. júla 2016 vymenovaný Juraj Kurňavka," uviedol komunikačný odbor Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Kurňavka kandidoval v marcových parlamentných voľbách za politickú stranu #Sieť, ktorej nominant Roman Brecely ministerstvo v súčasnosti vedie.

"Personálne zmeny na riadiacich pozíciách v gescii ministerstva považuje minister Roman Brecely za prirodzenú súčasť výmeny vedenia rezortu. Pozície v rezorte dopravy sa neobsadzujú na základe politickej príslušnosti, ale prostredníctvom transparentných výberových konaní," zdôraznilo ministerstvo.

Brecely 10. mája odvolal z funkcie dovtedajšiu generálnu riaditeľku ŠFRB Danu Pištovú. Vedením fondu poveril Petra Dolinského, ktorý v ňom predtým pôsobil ako jej zástupca. Pištová šéfovala štátnemu fondu, ktorý má v náplni práce najmä poskytovanie zvýhodnených úverov na bývanie, od septembra 2012 počas pôsobenia ministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD).

Na pozíciu generálneho riaditeľa ŠFRB vypísal rezort výberové konanie na základe zákona o výkone práce vo verejnom záujme. Uskutočnilo sa 30. júna. O funkciu sa podľa ministerstva uchádzalo šesť kandidátov.