Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Základná škola v Senici má zrekonštruované učebne

Ilustračné foto. Foto: TASR Erika Ďurčová

Niektoré učebne bolo potrebné upraviť aj stavebno-technicky. Podlahové krytiny nahradili liate podlahy, triedy majú novú elektroinštaláciu a vymaľované steny.

Senica 15. septembra (TASR) – V rámci projektu Modernizácia odborných učební v Základnej škole (ZŠ) V. Paulínyho-Tótha Senica a v ZŠ s Materskou školou (MŠ) J. Mudrocha sa celkovo preinvestuje na školách v Senici 363.636,34 eura. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Mesto získalo nenávratné finančné prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu. V ZŠ s MŠ J. Mudrocha sa má postupne preinvestovať 189.072,23 eura a v ZŠ V. Paulínyho-Tótha bude modernizácia učební stáť 174.564,11 eura. "Žiakom sa otvoril priestor na ľahšie a praktickejšie zvyšovanie odborných znalostí," uviedla Moravcová.

Niektoré učebne bolo potrebné upraviť aj stavebno-technicky. Podlahové krytiny nahradili liate podlahy, triedy majú novú elektroinštaláciu a vymaľované steny. Učebne sú zariadené novým nábytkom a výučbovou technikou. "Zásadným rozdielom bude vybavenosť modernými didaktickými pomôckami, ktoré umožnia praktickým a pútavým spôsobom prednášať učivo školských osnov," doplnila hovorkyňa mesta.

Obe základné školy rekonštruovali učebne biológie, cudzích jazykov, výpočtovej techniky a polytechniky. "Na ukončenie projektu chýba dodanie didaktických pomôcok. Ich dodanie predpokladáme do konca roka 2020," informovala Moravcová.