Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

SEPS podporí vzdelávacie aktivity na 2. stupni základných škôl

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Projekty, ktoré zvýšia energetickú gramotnosť žiakov, sa budú realizovať v bratislavskej Vrakuni, Trstenej, Sabinove, Prešove, Vranove nad Topľou, Bučanoch, Hnúšti a v Senci.

Bratislava 5. marca (TASR) - Štátna Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS) prostredníctvom Nadačného fondu SEPS v Nadácii Pontis podporí vzdelávacie aktivity na 2. stupni základných škôl. Cez grantový program "Energetická gramotnosť II." financovaný z prostriedkov 2 % dane za rok 2022 chce SEPS rozvíjať vedomosti žiakov o využití elektrickej energie.

Celkovo sa do výzvy prihlásilo 15 škôl. Kritériá splnilo 26 projektov, ktoré následne hodnotila komisia zložená z troch expertov v oblasti vzdelávania. Tá vybrala 14 projektov od ôsmich škôl, ktoré budú podporené sumou 35.000 eur. Projekty, ktoré zvýšia energetickú gramotnosť žiakov, sa budú realizovať v bratislavskej Vrakuni, Trstenej, Sabinove, Prešove, Vranove nad Topľou, Bučanoch, Hnúšti a v Senci.

Aj v druhom ročníku budú témy spracované prostredníctvom videí z vyučovacích hodín. Na ich profesionálne spracovanie je alokovaných 15.000 eur. Tak, ako v predošlej výzve, aj teraz budú videá sprístupnené učiteľom a študentom cez YouTube. Celkovo je tak z Nadačného fondu SEPS v Nadácii Pontis na rozvíjanie energetickej gramotnosti v roku 2024 vyčlenená suma 50.000 eur.