Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

SEPS spustila konzultáciu k zabezpečeniu podporných služieb na 2024

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Podporné služby sú služby, ktoré prevádzkovateľ prenosovej sústavy SR nakupuje na zabezpečenie poskytovania systémových služieb potrebných na dodržanie kvality dodávky elektriny.

Bratislava 20. júla (TASR) - Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS) v stredu (19. 7.) spustila verejnú konzultáciu k Stratégii zabezpečenia dostatočného objemu podporných služieb na rok 2024. Stratégia má vytvoriť podmienky na uskutočnenie výberových konaní na obstaranie podporných služieb. Pripomienky je možné zasielať do 30. júla. Informovala o tom SEPS na svojej webovej stránke.

"Dokument sumarizuje argumenty, východiská, riziká a príležitosti na obstaranie disponibility podporných služieb s prihliadnutím na minimalizáciu nákladov na ich obstaranie," uviedla SEPS.

Podporné služby sú služby, ktoré prevádzkovateľ prenosovej sústavy SR nakupuje na zabezpečenie poskytovania systémových služieb potrebných na dodržanie kvality dodávky elektriny. Taktiež ich nakupuje na zabezpečenie prevádzkovej spoľahlivosti elektrizačnej sústavy SR, pričom výsledkom ich aktivácie je dodávka regulačnej elektriny.