Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

SEPS vymenila členov predstavenstva i dozornej rady

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Nového predsedu má aj dozorná rada SEPS. Stal sa ním Radovan Majerský. Do dozornej rady boli vymenovaní za nových členov aj Pavol Kollár, Ondrej Zaťko, Ivan Kubaš a Ľuboš Hučko.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS) má od štvrtka nových členov v orgánoch spoločnosti. Predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom je Martin Magáth. Z pozície podpredsedu predstavenstva bol odvolaný Marián Širanec a na jeho miesto bol určený Miloš Bikár. Informovala o tom hovorkyňa SEPS Sandra Čičová Kotzigová.

Zmeny nastali aj medzi členmi predstavenstva. Odvolaní boli Jaroslav Vach, Martin Riegel a Miroslav Janega. Na ich miesto nastúpili novozvolení členovia Martin Magáth, Miloš Bikár a Vladimír Stúpala. Členom predstavenstva ostáva aj bývalý podpredseda Marián Širanec.

Nového predsedu má aj dozorná rada SEPS. Stal sa ním Radovan Majerský. Do dozornej rady boli vymenovaní za nových členov aj Pavol Kollár, Ondrej Zaťko, Ivan Kubaš a Ľuboš Hučko. Podpredsedom dozornej rady sa stal Pavol Kollár.

O zmenách v orgánoch SEPS rozhodol jediný akcionár spoločnosti - Slovenská republika, v ktorej mene koná Ministerstvo financií SR.