Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Severný obchvat Prešova sprístupnia motoristom 25. septembra

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Ako doplnila, práce na svahoch budú čiastočne prebiehať aj v októbri, avšak tieto činnosti už nebudú brániť v riadnom užívaní úseku.

Prešov 25. augusta (TASR) - Úsek R4 Prešov - severný obchvat, I. etapa, Národná diaľničná spoločnosť (NDS) sprístupní motoristom 25. septembra. Na úseku momentálne prebiehajú finálne práce. Deň pred slávnostným otvorením sa bude môcť verejnosť prísť pozrieť na tunel Bikoš počas Dňa otvoreného tunela. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

"V tuneli Bikoš je už osadená technológia a vykonávajú sa funkčné testy jednotlivých technologických objektov. V tuneli, ako aj na celej trase je už hotové vodorovné dopravné značenie. Na mostoch sa finalizuje realizácia protihlukových stien a po celej trase sa realizuje oplotenie - základy, stĺpy a montáž pletiva. V súčasnosti sa tiež osádza zvislé dopravné značenie a upravujú sa svahy," uviedla Žgravčáková.

Ako doplnila, práce na svahoch budú čiastočne prebiehať aj v októbri, avšak tieto činnosti už nebudú brániť v riadnom užívaní úseku.

Severný obchvat mesta má dĺžku 4,3 kilometra a motoristom ušetrí približne desať minút. NDS predpokladá intenzitu dopravy v počte 15.000 vozidiel za 24 hodín. Zhotoviteľom je Váhostav-SK a TuCon. Zmluvná cena predstavuje 142.876.816 eur. Stavba je financovaná zo štátneho rozpočtu.