Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Shopping Palace Zlaté piesky s novým spoluvlastníkom

Ilustračné foto Foto: Shopping Palace Zlaté piesky

Spoluvlastníkom bratislavského nákupného centra Shopping Palace Zlaté piesky sa stal slovenský investičný holding M-MARKET, a.s. Investícia je súčasťou cieleného rozširovania retailového portfólia spoločnosti.

Bratislava 8. novembra (OTS) - Príbeh obchodného centra Shopping Palace sa začal písať jeho otvorením v novembri 2004. Patrí tak k najstarším a najznámejším na Slovensku. Charakteristické je architektúrou, ktorá je popretkávaná prvkami antiky. Centrum leží v blízkosti napojenia na diaľnicu D1 a zároveň pri Vajnorskej radiále, čiže je výborne dostupné električkou, autobusom aj autom. Disponuje parkoviskom s kapacitou vyše 2000 miest. Parkoviská a obchody využívajú aj návštevníci blízkej rekreačnej lokality a jazera Zlaté piesky.

M-MARKET a.s. zavŕšil investíciu do Shopping Palace Zlaté piesky v októbri 2021. V súčasnosti je jedným zo štyroch spoluvlastníkov, avšak so 40-ným podielom je zároveň aj spoluvlastníkom najväčším. „Investíciou do Shopping Palace pokračujeme v napĺňaní nášho cieľa, ktorým je rozšíriť naše retailové portfólio do roku 2023 na 200 000 m2 prenajímateľnej plochy. Aj na dátach vidíme, že retail na Slovensku je jedno z najzdravších odvetví hospodárstva. Jeho životaschopnosť, flexibilita a odolnosť sa ukázali v krízových rokoch aj počas pandémie,“ uviedol predseda predstavenstva a prezident slovenskej spoločnosti M-MARKET, a.s. Marian Šufliarsky.

Z celkovej úžitkovej plochy 31 175 m2 nákupnej galérie Shopping Palace 18 498 m2 zaberá retail. Centrum je špecifické tým, že retailové prevádzky sa nachádzajú na prvom podlaží, pričom administratívna časť je v štvorposchodovej rotunde. Aktuálne v nej má kancelárie 23 nájomníkov.

Spomedzi 54 retailových nájomníkov Shopping Palace Zlaté piesky možno spomenúť dm drogerie markt, obuv Deichmann, GG Tabak, lekáreň BENU, kníhkupectvo Panta Rhei, hračkárstvo Dráčik či kaviareň Café Vert. Okrem iného sa tu nachádza zlatníctvo, ale aj služby, ako kaderníctvo. Obľúbený je foodcourt s rôznym občerstvením od ázijských reštaurácií až po burgráreň. M. Šufliarsky tvrdí: „Periférie zostávajú v tieni tvrdého konkurenčného boja o zákazníka a nájomníkov v centrách miest. Pritom sú na Slovensku zaujímavé a známe retailové projekty so stabilnou návštevnosťou a potenciálom rozvoja.“

M-MARKET, a.s. je významnou slovenskou investičnou spoločnosťou sídliacou v Lučenci. Charakter jej pôsobenia na trhu je od roku 1997 koncentrovaný najmä v prenájme nehnuteľností, developerských činnostiach, správe a tiež facility managemente. Od roku 2012 spoločnosť M-Market začala prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti Prometheus Capital a.s. pôsobiť aj na trhu private equity.