Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

SIEA odložila avizované podávanie žiadostí v Zelenej domácnostiam

Generálny riaditeľ SIEA Peter Blaškovitš. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Pozastavené je podávanie žiadostí o poukážky na kotly na biomasu, fotovoltické panely a slnečné kolektory, ktoré malo byť spustené v pondelok 2. mája, v stredu 4. mája a v pondelok 9. mája.

Bratislava 2. mája (TASR) – Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) odložila avizovaný začiatok podávania žiadostí o podporu inštalácií zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Dôvodom je enormný záujem a limitované finančné zdroje, informovala v pondelok SIEA.

Pozastavené je podávanie žiadostí o poukážky na kotly na biomasu, fotovoltické panely a slnečné kolektory, ktoré malo byť spustené v pondelok 2. mája, v stredu 4. mája a v pondelok 9. mája. "Vzhľadom na enormný záujem o podporu inštalácií zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie a limitované finančné zdroje, Slovenská inovačná a energetická agentúra prehodnocuje projekt Zelená domácnostiam a pozastavuje podávanie žiadostí avizované v najbližších termínoch," uviedla SIEA. O zmene harmonogramu podávania žiadostí bude SIEA informovať "v najbližších dňoch".