Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

SIEA podporí inovácie v energetike a potravinárstve

Generálny riaditeľ SIEA Peter Blaškovitš. Foto: TASR - Pavel Neubauer

O poukážky budú môcť podnikatelia požiadať od 4. júla, výška spolufinancovania je 15 % celkovej ceny inovácie a hodnota poukážky je od dvoch do 10.000 eur.

Bratislava 27. júna (TASR) - Slovenskí podnikatelia majú opäť možnosť žiadať o priamu finančnú pomoc na inovácie svojich produktov a služieb. Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) otvára výzvu na inovačné poukážky Slovensko 2.0 zameranú na spracovanie surovín a polotovarov, rozvoj odolných a zdravých lokálnych potravín a na zvyšovanie energetickej efektívnosti v podnikoch.

"Inovačné poukážky Slovensko 2.0 môžu pomôcť napríklad pri zavádzaní nových technológií v potravinárskej výrobe, výskume a vývoji energetických systémov, posilnení potenciálu národných potravinových systémov a tiež pri poradenstve v oblasti duševného vlastníctva a transferu technológií," uviedol generálny riaditeľ SIEA Peter Blaškovitš.

O poukážky budú môcť podnikatelia požiadať od 4. júla, výška spolufinancovania je 15 % celkovej ceny inovácie a hodnota poukážky je od dvoch do 10.000 eur. Výzva potrvá do 4. augusta. Zapojiť sa môžu všetky slovenské podniky, ktoré podnikajú minimálne jeden rok. Žiadatelia musia byť fyzické či právnické osoby, ktoré majú sídlo mimo Bratislavského kraja a v minulosti im nebola preplatená inovačná poukážka projektu inovujme.sk. Na tejto internetovej stránke nájdu žiadatelia aj podmienky žiadosti o inovačnú poukážku a oblasti finančnej podpory.