Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

SIEA spustila žiadosti na podporu nákupu tepelných čerpadiel a kotlov

Generálny riaditeľ SIEA Peter Blaškovitš. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Poukážky na inštaláciu zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie budú vydávané priebežne a ich platnosť sa predlžuje z pôvodných troch mesiacov na osem mesiacov.

Bratislava 16. mája (TASR) – Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) v pondelok spustila odložené podávanie žiadostí o poukážky na inštaláciu tepelných čerpadiel a kotlov na biomasu z projektu Zelená domácnostiam. Žiadosti o poukážky je možné podávať do vyčerpania alokovanej sumy 15 miliónov eur alebo najneskôr do konca mája, informoval v pondelok vedúci oddelenia komunikácie SIEA Stanislav Jurikovič.

Poukážky na inštaláciu zariadení na využívanie obnoviteľných zdrojov energie budú vydávané priebežne a ich platnosť sa predlžuje z pôvodných troch mesiacov na osem mesiacov. Záujemcom o finančné príspevky na zariadenia využívajúce obnoviteľné zdroje energie pri vypĺňaní žiadosti pomôže videonávod a aktualizovaný manuál k informačnému systému. "K dispozícii sú aj doplnené najčastejšie otázky a praktické rady k zaregistrovaniu žiadostí o poukážky," dodal Jurikovič.