Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Žiadatelia o dotáciu na elektromobily by mali komunikovať elektronicky

Ilustračná snímka. Foto: TABLET.TV

Slovenská inovačná a energetická agentúra v decembri organizovala pre Ministerstvo hospodárstva SR elektronickú registráciu záujemcov o podporu na nákup elektromobilov a plug-in hybridov.

Bratislava 20. marca (TASR) – Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) odporučila žiadateľom o dotáciu na nákup elektromobilu či plug-in hybridu, aby počas trvania opatrení súvisiacich s výskytom ochorenia COVID-19 využívali prioritne elektronickú formu komunikácie. S agentúrou je možné komunikovať prostredníctvom e-mailových adries, informácie sú dostupné aj telefonicky, uviedla SIEA.

SIEA v decembri organizovala pre Ministerstvo hospodárstva SR elektronickú registráciu záujemcov o podporu na nákup elektromobilov a plug-in hybridov, v ktorej sa za necelé štyri minúty vyčerpal vyčlenený objem šiestich miliónov eur.

Podľa informácií ministerstva doteraz rezort schválil 215 z celkového počtu 668 žiadostí a zároveň eviduje 67 storno žiadostí. V tomto prípade ide o zaregistrovaných záujemcov, ktorí podali storno žiadosti alebo nesplnili lehotu na predloženie žiadosti. SIEA preto bude kontaktovať ďalších žiadateľov v poradí zo zásobníka.

Aktuálne obmedzenia výkonu niektorých činností SIEA pre ochorenie COVID-19 sa dotýkajú aj týchto žiadateľov. Elektronickou formou je možné komunikovať prostredníctvom e-mailových adries chcemelektromobil@siea.gov.sk alebo elektromobil@siea.gov.sk, prípadne cez e-schránku SIEA.

V súvislosti s mimoriadnym stavom a prijatými opatreniami agentúra upozornila na možné nedodržanie štandardných lehôt stanovených v riadiacej dokumentácii pre úkony vykonávané zo strany SIEA ako vykonávateľa výzvy.

"Vzhľadom na očakávané veľké množstvo e-mailových otázok prosíme všetkých žiadateľov o trpezlivosť a zhovievavosť k dlhšiemu termínu vybavenia," uviedla agentúra.