Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Siemens bude vyrábať solárne zariadenia pre americký trh vo Wisconsine

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Siemens bude vyrábať solárne zariadenia pre trh v USA v Kenosha vo Wisconsine, v závode, ktorý prevádzkuje spoločnosť Sanmina.

Washington/Mníchov 15. augusta (TASR) - Nemecký koncern Siemens v utorok oznámil, že v roku 2024 začne vyrábať solárne zariadenia pre americký trh prostredníctvom zmluvného výrobcu vo Wisconsine. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Toto oznámenie jedného z najväčších svetových producentov takýchto zariadení signalizuje, že sa snaží využiť stimuly v rámci rok starého zákona prezidenta Joea Bidena o podpore zelenej obnoviteľnej infraštruktúry. Cieľom zákona je výroba komponentov pre solárnu energiu v USA a zníženie závislosti od dodávok z Číny.

Siemens bude vyrábať solárne zariadenia pre trh v USA v Kenosha vo Wisconsine, v závode, ktorý prevádzkuje spoločnosť Sanmina.

Takzvaný zákon o znižovaní inflácie (IRA) priniesol v minulom roku investície v domácom solárnom sektore vo výške 100 miliárd USD (91,52 miliardy eur), uviedla tento týždeň popredná americká skupina Solar Energy Industries Association.

Daňové úľavy v rámci IRA stimulujú výrobcov aj nákupcov domácich zariadení na čistú energiu. Napríklad solárne projekty, ktoré využívajú zariadenia americkej výroby, môžu získať daňovú úľavu vo výške 10 % z ceny projektu.

(1 EUR = 1,0926 USD)