Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Ekonomika

Siemens Mobility kúpila slovenskú spoločnosť HMH

Ilustračné foto. Foto: TASR

Výkonný riaditeľ a zakladateľ HMH Tomáš Horváth uviedol, že budúcnosť je v európskej cezhraničnej železničnej doprave.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Spoločnosť Siemens Mobility kúpila slovenskú spoločnosť HMH, ktorá vyrába národný vlakový zabezpečovací systém Mirel pre Slovensko, Česko, Maďarsko a Poľsko. Informovala o tom v pondelok vedúca odboru komunikácie spoločnosti Monika Orbánová.

"Táto akvizícia predstavuje dôležitý míľnik v našej snahe poskytovať komplexné riešenia z jedného zdroja pre všetkých poskytovateľov koľajových vozidiel v Európe," dodal generálny riaditeľ spoločnosti Andre Rodenbeck.

Výkonný riaditeľ a zakladateľ HMH Tomáš Horváth uviedol, že budúcnosť je v európskej cezhraničnej železničnej doprave. "Keďže spoločnosť HMH je teraz neoddeliteľnou súčasťou rodiny Siemens Mobility, budeme v centre tohto vývoja pre východoeurópsky trh," doplnil.

Vlakový zabezpečovací systém, ktorý vyrába spoločnosť HMH, je navrhnutý ako harmonizovaný systém s rozhraním pracujúcim podľa európskych železničných noriem a je možné ho integrovať aj s európskym systémom ETCS. Používajú ho napríklad lokomotívy Českých dráh (ČD), Leo Express, Arriva vlaky, RegioJet, Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a tiež vlaky rakúskeho ÖBB jazdiace do Česka a na Slovensko.