Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Siemens bude mať nového šéfa

Na archívnej snímke z 23. januára 2013 finančný riaditeľ Siemensu Joe Kaeser (vľavo) a výkonný riaditeľ Siemensu Peter Löscher v Mníchove. Foto: TASR/AP

Dôvodom zmeny sú neuspokojivé ekonomické výsledky firmy.

Mníchov 31. júla (TASR) - Novým výkonným riaditeľom nemeckého koncernu Siemens bude doterajší dlhoročný finančný riaditeľ Joe Kaeser (56), ktorý vo funkcii nahradí Petra Löschera. Na nový post nastúpi od 1. augusta. Oznámila to dnes nemecká spoločnosť. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

Rakúšan Peter Löscher, ktorý opúšťa firmu po vzájomnej dohode, stál na čele Siemensu šesť rokov a jeho kontrakt mal pôvodne vypršať až v roku 2017. No po dvoch varovaniach za posledné tri mesiace, že spoločnosť nedosiahne plánovaný zisk ani v tomto a ani v budúcom finančnom roku, sa dozorná rada cez víkend predbežne dohodla na výmene šéfa. Oficiálne rozhodnutie padlo dnes na za týmto účelom zvolanej schôdzke dozornej rady.

Riziko prípadných otrasov v jednej z kľúčových spoločností v Nemecku prinútilo k reakcii aj kancelárku Angelu Merkelovú. Ako uviedla, spoločnosť patrí medzi vlajkové lode nemeckého priemyslu a "je dôležité, aby sa vrátila do pokojných vôd".