Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Šiesta etapa projektu Bory Bývanie v Bratislave má postaviť 324 bytov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dano Veselský

Celkovo štyri bytové domy s piatimi až desiatimi nadzemnými podlažiami majú vybudovať v blízkosti nákupného centra a nemocnice.

Bratislava 6. septembra (TASR) - Pripravovaná šiesta etapa rezidenčného projektu Bory Bývanie v Bratislave má do lokality priniesť 324 bytov. Začiatok výstavby je predpokladaný v priebehu roka 2026. TASR o tom informoval developer Penta Real Estate s tým, že v priebehu septembra bude predložená dokumentácia na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Celkovo štyri bytové domy s piatimi až desiatimi nadzemnými podlažiami majú vybudovať v blízkosti nákupného centra a nemocnice. V rámci projektu navrhuje investor 491 parkovacích miest umiestnených v podzemí.

Plánovaná etapa má byť odlišná predovšetkým hustotou zástavby. Bude vyššia, ako dosahuje developer pri ostatných etapách Bory Bývania. "Koncept je tvorený štyrmi objektami tvaru písmena L, ktoré spolu tvoria blokovú štruktúru," spresnil investor. Súčasťou projektu bude, ako spresnil, aj transformácia povrchových parkovacích plôch medzi nákupným centrom a nemocnicou na námestie. Avizuje aj pripravovaný projekt výstavby parkovacieho domu.

"Spolu s plánovanou električkovou traťou tak popri šiestej etape vznikne živý bulvár, ktorý bude v budúcnosti pokračovať celou novovzniknutou mestskou štvrťou a bude tvoriť komunikačnú kostru celého územia," uviedol developer.

Zóna Bory sa nachádza medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves. Územie okrem funkcie bývania ponúka občiansku vybavenosť komerčného aj nekomerčného charakteru.