Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Sieť AAA AUTO a Mototechna predala v roku 2021 rekordný počet áut

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nedostatok nových automobilov, oneskorenia v ich výrobe a rastúce ceny vozidiel utvrdili zákazníkov v tom, že nie je výhodné už dlhšie čakať na výmenu ich auta.

Bratislava 10. januára (TASR) - Sieť autocentier AAA AUTO, Mototechna a Auto Diskont, prevádzkovaná spoločnosťou Aures Holdings, v minulom roku dosiahla rekord vo svojej tridsaťročnej histórii, keď predala necelých 87.000 áut. Skupina vlani prekonala hranicu 2,6 milióna zákazníkov, ktorých celkovo obslúžila od roku 1992.

Z celkových necelých 87.000 áut sa najviac predalo v Českej republike, nasledovalo Poľsko a Slovensko. V tuzemsku skupina predala 16.846 vozidiel, v Českej republike 49.271 áut a v Poľsku si zákazníci odviezli rekordných 20.417 áut.

"Nedostatok nových automobilov, oneskorenia v ich výrobe a rastúce ceny vozidiel na celoeurópskom trhu utvrdili zákazníkov v tom, že nie je výhodné už dlhšie čakať na výmenu ich auta. Česi, Slováci aj Poliaci sa aj pri nákupe ojazdených automobilov naučili pohybovať v online svete a zistili, že aj nákladnejšiu položku, ako je automobil, je možné bezpečne kúpiť cez počítač alebo prostredníctvom nášho call centra,“ uviedla Karolína Topolová, generálna riaditeľka a predsedníčka predstavenstva spoločnosti Aures Holdings.