Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Skalická spoločnosť Vaillant Group rozširuje vývojové centrum

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť zabezpečuje vývoj kotlov aj tepelných čerpadiel.

Skalica 31. januára (TASR) – Vývojové centrum spoločnosti Vaillant Group, ktoré sídli v závode v Skalici, rozširuje tím 67 vývojárov a ďalších 17 expertov. Informoval o tom vedúci vývojového centra Peter Havlík.

"Hľadáme vývojových špecialistov, mechanických a elektro dizajnérov, projektových manažérov i koordinátorov zmien. Nielen uchádzačov so skúsenosťami, ale aj absolventov vysokých škôl technických smerov so znalosťou angličtiny," uviedol Havlík.

Spoločnosť zabezpečuje vývoj kotlov, ako aj hydraulických modulov do kotlov a tepelných čerpadiel. "Najnovšie pribudne aj vývoj komplexných jednotiek tepelných čerpadiel. Nové pracovné pozície súvisia so zmenou sortimentu, ktorý bude vyrábaný v závodoch spoločnosti, a s rozširovaním výroby tepelných čerpadiel," informoval Havlík.

Ako doplnil, tepelné čerpadlá hrajú hlavnú rolu v znižovaní emisií uhlíka a celkovom dosahovaní klimatických cieľov v stavebníctve. "Slovenskí experti budú vyvíjať tieto najnovšie technológie a ich komponenty v úzkej spolupráci s medzinárodným tímom prevažne z Nemecka, Francúzska a Španielska, ale aj z Číny, Turecka či Veľkej Británie," uviedol vedúci vývojového centra.