Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Sklenár: Rozvojové zbrojárske projekty v Dubnici budú prínosom regiónu

Na snímke zľava primátor mesta Dubnica nad Váhom Peter Wolf, minister obrany SR Martin Sklenár a generálny riaditeľ spoločnosti DMD Group Štefan Škultéty počas tlačového brífingu k ďalším krokom v podpore domáceho obranného priemyslu v budove štátneho holdingu DMD GROUP, a.s. v piatok 9. júna 2023 v Dubnici nad Váhom. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Primátor Dubnice nad Váhom Peter Wolf vníma pripravované rozvojové projekty pozitívne najmä v súvislosti so vznikom nových pracovných miest a tokom kapitálu do Dubnice.

Dubnica nad Váhom 9. júna (TASR) – Rozvojové zbrojárske projekty v podnikoch skupiny DMD Group v Dubnici nad Váhom budú prínosom pre región, Dubničania by to mali vnímať ako prirodzenú súčasť modernizácie ozbrojených síl a nie ako niečo, čo by vzbudzovalo obavy. Počas piatkovej návštevy podnikov akciovej spoločnosti DMD Group to povedal minister obrany Martin Sklenár.

"Firmy v Dubnici nad Váhom vnímajú rozvojové projekty v zbrojárstve ako veľkú príležitosť, pracujú na tom, aby investície zo Slovenska i z eurofondov boli využité čo najlepšie pre realizáciu projektov a rozvoj," povedal minister.



Ako dodal, konkrétne ide o tri projekty. Jeden sa venuje pásovým bojovým vozidlám, druhý kolesovým vozidlám a tretí zvýšeniu kapacít na výrobu veľkokalibrovej munície. Firmy sa na ne podľa ministra zodpovedne pripravujú, veľký dôraz kladú na bezpečnostný aspekt.

Primátor Dubnice nad Váhom Peter Wolf vníma pripravované rozvojové projekty pozitívne najmä v súvislosti so vznikom nových pracovných miest a tokom kapitálu do Dubnice. "Minister i vedenie DMD Group ma ubezpečili, že projekty budú v súlade s najvyššími štandardmi bezpečnosti a že obyvateľom Dubnice nad Váhom nehrozí žiadne riziko," zdôraznil Wolf.

Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti DMD Group Štefana Škultétyho, v spoločnosti ZTS - Špeciál tento rok preinvestujú dva milióny eur a v spoločnosti Konštrukta Defence rovnako dva milióny eur v súvislosti s projektom Patria. Výrobca munície, spoločnosť ZVS Holding, sa pripravuje na rozšírenie výroby 155-milimetrovej munície, má pripravené projekty za 30 miliónov eur.

"V ZVS Holding sme vyrábali 20.000 kusov 155-milimetrovej munície ročne. Operatívnymi rozhodnutiami sa dokážeme dostať na 30.000 kusov, po zrealizovaní investícii vieme ísť až na 120.000 kusov veľkokalibrovej munície ročne," doplnil Škultéty s tým, že veľká časť je určená na export.