Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Škoda Karoq sa od jesene 2020 bude vyrábať aj v Bratislave

Škoda Auto, foto z archívu. Foto: TASR

V slovenskom hlavnom meste vzniká okrem iných aj plne elektrický model Škoda Citigoe iV.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Minulý týždeň sa začala sériová výroba kompaktného SUV Škoda Karoq v Nižnom Novgorode. Ruský závod je po Kvasinách, Mladej Boleslavi a Ning-po ďalším výrobným závodom tohto modelu. Od jesene 2020 sa bude tento modelový rad vyrábať aj v Bratislave.

Ako uviedol Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto za oblasť výroby a logistiky, od svojho uvedenia na trh v októbri 2017 je o tento model mimoriadny záujem. Dopyt výrazne prevyšuje ponuku. Vďaka výrobnej spolupráci v rámci závodov koncernu Volkswagen a spolupráci s výrobným partnerom GAZ v Rusku teraz môže spoločnosť vyrábať model vo vyšších počtoch.

V Nižnom Novgorode sa Karoq kompletizuje z CKD (Completely-Knocked-Down) dielov. Ako tretí modelový rad značky Škoda dopĺňa Karoq v tomto ruskom závode vyrábané modelové rady Octavia a Kodiaq.

V Bratislave sa od jesene 2020 budú montovať vozidlá v stave rozloženosti Medium-Knocked-Down (MKD). Karosérie modelu sa budú aj naďalej vyrábať a lakovať v závode v Kvasinách. V slovenskom hlavnom meste vzniká okrem iných aj plne elektrický model Škoda Citigoe iV.

Približne dva roky po začatí výroby dosiahol Karoq v polovici septembra 2019 hranicu štvrť milióna vyrobených kusov. V uplynulom roku dodala česká automobilka svojim zákazníkom na celom svete 115.700 týchto vozidiel. V roku 2019 to za prvých jedenásť mesiacov bolo 137.700 vozidiel.