Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Škoda Transportation pokračuje v prenikaní na ázijské trhy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslav Košírer

Šéf Škoda Transportation uviedol, že firma, ktorú vedie, má silné postavenie v železničnej a verejnej doprave v strednej Európe.

Kuala Lumpur 6. septembra (TASR) - Česká firma Škoda Transportation a malajzijská spoločnosť Scomi Engineering podpísali začiatkom septembra dohodu o spolupráci v oblasti vývoja jednokoľajových a ľahkých železničných dopravných prostriedkov. Informuje o tom portál Railway Gazette International.

Šéf Scomi Engineering Kanesan Veluppillai uviedol, že spolupráca s českou firmou umožní Scomi, aby sa mohla zúčastňovať na väčšom počte dopravných projektov. Každý z partnerov prinesie do spolupráce vlastné technické a manažérske vedomosti, zručnosti a svoje kapacity, ktoré výrazne zvýšia ich šance vyhrať v tendroch na globálnom trhu.

Šéf Škoda Transportation Tomáš Krsek pre portál uviedol, že firma, ktorú vedie, má silné postavenie v železničnej a verejnej doprave v strednej Európe. Dodal, že v posledných rokoch prenikla aj na niektoré ázijské trhy. Vďaka spolupráci so Scomi Engineering spája očakávanie, že sa partneri spolu stanú kľúčovými hráčmi na svetovom trhu.

Škoda predpokladá, že jej Scomi pomôže preniknúť na trhy v krajinách ASEAN, ale aj Brazílie a Indie. A malajzijská firma sa cez plzenskú spoločnosť dostane na trh strednej Európy.