Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Skupina Charles Schwab zvýšila zisk na rekordných takmer 6 mld. USD

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Bez započítania jednorazových položiek dosiahol upravený zisk na akciu 86 centov.

Westlake 18. januára (TASR) - Americká finančná spoločnosť Charles Schwab oznámila za 4. kvartál minulého roka výrazný rast zisku, čo dopomohlo k dosiahnutiu rekordného zisku za celý rok 2021. Zisk v poslednom štvrťroku minulého roka podporil rast tržieb o viac než desatinu, aj keď v nich firma zaostala za očakávaniami trhov.

Spoločnosť Charles Schwab uviedla, že vo 4. štvrťroku dosiahla čistý zisk 1,58 miliardy USD (1,39 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 76 centov. V rovnakom období predchádzajúceho roka vykázala zisk 1,14 miliardy USD (57 centov/akcia).

Bez započítania jednorazových položiek dosiahol upravený zisk na akciu 86 centov. Aj v tomto prípade Charles Schwab zisk zvýšil, keď pred rokom dosiahol kvartálny upravený zisk na akciu 74 centov, zaostal však za odhadmi analytikov oslovených agentúrou Reuters. Tí počítali s rastom upraveného zisku na 88 centov/akcia.

Spoločnosť nenaplnila očakávania analytikov ani v prípade tržieb. Tie medziročne vzrástli o 13 % na 4,71 miliardy USD, analytici však počítali s ich rastom na 4,79 miliardy USD.

Za celý rok 2021 však dosiahla spoločnosť Charles Schwab čistý zisk na úrovni 5,9 miliardy USD, čo predstavuje historické maximum. Na porovnanie, v roku 2020 dosiahla čistý zisk 3,3 miliardy USD.

(1 EUR = 1,1367 USD)