Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Skupina Siemens dosiahla na Slovensku obrat 510 miliónov eur

Siemens, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Siemens, s.r.o., prešiel na Slovensku počas posledných rokov rôznymi zmenami, ktoré sa prejavili najmä vo zvýšení počtu technických expertov.

Bratislava 3. decembra (TASR) - Za obchodný rok, ktorý sa skončil 30. septembra, zvýšila slovenská spoločnosť Siemens, s.r.o., svoj obrat medziročne o 8,4 % na 178 miliónov eur. Osem spoločností skupiny Siemens na Slovensku dosiahlo počas tohto obdobia celkový obrat 510 miliónov eur.

"Na raste obratu Siemens, s.r.o., v minulom obchodnom roku sa pozitívne odrazili pokračujúce investície z európskych fondov do železničnej infraštruktúry, ako aj oživenie investícií zo strany súkromného sektora," informoval generálny riaditeľ firmy Siemens Vladimír Slezák, ktorý je aj hlavným predstaviteľom koncernu Siemens AG na Slovensku.

Počet zamestnancov Siemens, s.r.o., vzrástol ku koncu septembra 2013 o 46 % na 1063 ľudí. Tento nárast bol spôsobený najmä integráciou divízie Corporate Technology do spoločnosti Siemens Program and System Engineering k 1. januáru 2013. K rastu prispeli aj rozširujúce sa kompetenčné, inžinierske a softvérové centrá, v ktorých momentálne pracuje 59 % zamestnancov spoločnosti.

Siemens, s.r.o., prešiel na Slovensku počas posledných rokov rôznymi zmenami, ktoré sa prejavili najmä vo zvýšení počtu technických expertov. Aktuálne v spoločnosti pracuje takmer 42 % zamestnancov na softvérovom vývoji, projektovaní a inžinieringu pre vnútorné potreby koncernu.