Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Skupina Tatry mountain resorts vykázala vysoké výnosy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tatry mountain resorts v polročnej správe 2019/2020 uvádza, že najväčší segment – horské strediská – zaznamenal výnosy o 2 % nižšie ako v rovnakom období minulý rok.

Liptovský Mikuláš 1. júla (TASR) – Skupina Tatry mountain resorts (TMR) za prvý polrok finančného roku 2019/2020 vykázala výnosy vo výške 67,6 milióna eur a medziročný pokles o 1,6 %. Prevádzkový zisk pred odpismi stúpol o 7 % na 27,6 milióna eur a čistý zisk dosiahol 6,9 milióna eur. TASR o tom informoval PR manažér TMR Marián Galajda s tým, že zverejnené konsolidované výsledky zahŕňajú obdobie od 1. novembra 2019 do 30. apríla 2020.

„Kvôli koronakríze a problémami s počasím sme zaznamenali medziročne nižšiu návštevnosť v našich horských strediskách o 17 %, ak nerátame rakúske strediská Mölltaler Gletscher a Ankogel, ktoré mali túto zimnú sezónu premiéru pod vedením TMR. O lyžovačku na ľadovci Mölltaler Gletscher prejavili záujem najmä klienti Gopassu, slovenskí a českí návštevníci. Napriek skrátenej sezóne a negatívnym faktorom počasia konsolidované výnosy v porovnaní s rovnakým obdobím minulý rok poklesli len o 1,6 %,“ komentoval výsledky predseda predstavenstva TMR Igor Rattaj.

TMR v polročnej správe 2019/2020 uvádza, že najväčší segment – horské strediská – zaznamenal výnosy o 2 % nižšie ako v rovnakom období minulý rok. Zábavné parky poklesli vo výnosoch o 9,8 %, golf ako najnovší segment poklesol vo výnosoch o 17,8 %. V správe sa ďalej píše, že reštauračné zariadenia zaznamenali nárast 2,7 %, športové služby a obchody poklesli o 9 %, hotelový segment sa zlepšil o 2,7 % a realitné projekty mali výnosy nižšie o 33,3 %. Výsledky prvýkrát zahŕňajú zimnú sezónu rakúskych stredísk Mölltaler Gletscher a Ankogel.