Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Ekonomika

Skupine O2 stúpli vlani v SR výnosy o 8 % na 349 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Zisk mobilného operátora pred úrokmi, daňami, odpismi a amortizáciou (EBITDA) medziročne klesol o 1 % na 75 miliónov eur vplyvom zvýšených nákladov súvisiacich s rozvojom siete.

Bratislava 8. februára (TASR) - Konsolidované výnosy skupiny O2, ktorú tvoria spoločnosti O2 Slovakia a O2 Business Services, vzrástli v roku 2023 medziročne o 8 % na 349 miliónov eur. Zisk mobilného operátora pred úrokmi, daňami, odpismi a amortizáciou (EBITDA) medziročne klesol o 1 % na 75 miliónov eur vplyvom zvýšených nákladov súvisiacich s rozvojom siete. Informovala o tom 02.

Na konci minulého roka mal operátor vyše 2,37 milióna aktívnych SIM kariet. Rástli segmenty služieb s pravidelnou mesačnou platbou, domáceho internetu aj M2M SIM kariet, naopak, súbežne s trendom pokračuje pokles segmentu predplatených kariet. O2 aj naďalej investuje do rozvoja svojich sietí, čoho dôkazom je podľa spoločnosti takmer dvojnásobný nárast pokrytia 5G siete pre 70,1 % ľudí na Slovensku.

"Minulý rok bol v O2 najmä v znamení veľkých zmien. Smerom navonok zarezonovalo spojenie síl s partnerským operátorom pri zdieľaní najmodernejšej sieťovej infraštruktúry, čo zákazníci pocítia najmä na skvalitnení signálu a jeho rýchlom šírení v nadchádzajúcich mesiacoch," povedal okrem iného generálny riaditeľ O2 Igor Tóth.

Počet odberateľov streamingových služieb (Netflix, HBO Max a Voyo) od operátora spolu s televíznou službou O2 TV vlani medziročne vzrástol o 54 % na 181.000.