Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Slovak Investment Holding investuje do spoločnosti Sensoneo

Na snímke budova, v ktorej sídli Ministerstvo financií SR na Štefanovičovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Partnermi projektu SIH antikorona kapitál sú Slovenská aliancia pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE) a Ministerstvo financií SR.

Bratislava 15. júna (TASR) - Slovak Investment Holding (SIH) uzavrel investíciu do spoločnosti Sensoneo v rámci programu SIH antikorona kapitál. Firma Sensoneo vyvíja a poskytuje inovatívne riešenia pre správu odpadov, ktoré umožňujú mestám a spoločnostiam spravovať odpad efektívne a transparentne, zvyšovať ohľaduplnosť k životnému prostrediu i kvalitu života, informoval v utorok SIH. Výšku transakcie nezverejnil.

Prostredníctvom svojej inteligentnej technológie Sensoneo zásadne mení spôsob manažovania odpadu. Riešenie kombinuje vlastné monitorovacie senzory, pokročilé sledovacie zariadenia a sofistikovaný softvér, čo mestám a podnikom umožňuje komplexne digitalizovať správu odpadu, stransparentniť odpadové toky, robiť strategické rozhodnutia na základe reálnych dát a optimalizovať logistiku.

„Vnímame, že trh smart odpadových technológií, na ktorom pôsobíme, sa po pandémii znovu prebudil a rastie rýchlejšie ako predtým. Táto investícia je pre nás veľmi nápomocná v tom, aby sme rastúci dopyt dokázali obslúžiť a ešte viac tak posilnili našu expanziu,“ uviedol riaditeľ Sensoneo Martin Basila.

Riešenie je navrhnuté tak, aby ho bolo možné jednoducho a rýchlo nainštalovať v ktorejkoľvek krajine na svete. Je flexibilné, ľahko integrovateľné a jednoducho pripojiteľné cez všetky aktuálne dostupné siete internetu. Aktuálne sa riešenie alebo jeho jednotlivé nástroje vďaka obchodným a distribučným partnerom využívajú v takmer 60 krajinách sveta v 340 projektoch.

Partnermi projektu SIH antikorona kapitál sú Slovenská aliancia pre inovatívnu ekonomiku (SAPIE) a Ministerstvo financií SR.