Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Slovak Investment Holding požičia 4 mil. eur ESCO SR na úsporu energií

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Trh produktov a služieb v oblasti energetickej efektívnosti v SR prechádza podľa SIH dôležitým vývojom.

Bratislava 10. januára (TASR) - Štátna investičná spoločnosť Slovak Investment Holding (SIH) poskytne úver štyri milióny eur skupine poskytujúcej ekonomické a energetické služby ESCO Slovensko. Úver by mal slúžiť na energetickú úsporu podnikov pri znížení produkcie skleníkových plynov, informovala v utorok SIH.

"Poskytnuté úverové prostriedky sú viazané na dlhodobé investície podnikov do energetickej efektívnosti," uviedla SIH. Rozvoj trhu s energetickými službami považuje za jednu z kľúčových oblastí na dosiahnutie klimatických cieľov Slovenska.

Trh produktov a služieb v oblasti energetickej efektívnosti v SR prechádza podľa SIH dôležitým vývojom. Vplýva naň rastúci dôraz domácich a európskych politík na environmentálnu udržateľnosť, ako aj regulačné zmeny v oblasti energetickej efektívnosti na Slovensku a obzvlášť v segmente garantovaných energetických služieb.

ESCO Slovensko sa špecializuje na ekonomické a ekologické energetické riešenia pre administratívne, komerčné a obytné areály, priemyselné komplexy, ako aj na riešenia pre obce a mestá. Skupinu tvorí viacero špecializovaných a úzko spolupracujúcich spoločností.