Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Slovakia Travel predstavila delegácii SAE slovenské kúpeľníctvo

Na snímke generálny riaditeľ agentúry Slovakia travel Václav Mika. Foto: TASR Jaroslav Novák

Medicínsky riaditeľ kúpeľov Boris Bánovský predstavil liečivé účinky, pre ktoré domáci aj zahraniční turisti vyhľadávajú práve kúpele v Piešťanoch.

Piešťany 22. júna (TASR) - Možnosti slovenského kúpeľníctva predstavila v stredu počas návštevy Piešťan delegácii zo Spojených arabských emirátov (SAE) národná organizácia na podporu a propagáciu cestovného ruchu Slovakia Travel spolu s ministrom dopravy Andrejom Doležalom (nominant Sme rodina). Hostia si prezreli aj zariadenia Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany, informovala za Slovakia Travel Karolína Ducká.

Ako doplnila, organizácia na podporu a propagáciu cestovného ruchu chce aj takýmto spôsobom propagovať cestovný ruch a zvýšiť záujem o Slovensko, návštevnosť a počet prenocovaní. "Liečivé bahno, termálne pramene a kúpeľníctvo má u nás hlbokú tradíciu a návštevníkmi zo SAE je vyhľadávané. V spojení s našou prírodou a horami je to niečo, čo v arabských krajinách absentuje. Chceme im ponúknuť komplexný balík pre nich unikátnych zážitkov a budeme veľmi radi, ak aj vďaka potenciálnej priamej leteckej linke, o ktorej momentálne rokujeme, bude zahraničných turistov prichádzať na Slovensko čo najviac," povedal minister Doležal.

Podľa generálneho riaditeľa Slovakia Travel Václava Miku chcú takto upriamiť pozornosť zahraničných turistov nielen na slovenské kúpeľníctvo. "Ceníme si, že je tu šanca odprezentovať kúpeľníctvo, ktoré je jedným z našich najväčších potenciálov nielen z hľadiska tradície, histórie a bohatstva, ktoré slovenské kúpele ponúkajú, ale ide aj o veľkú príležitosť na rozvoj ďalších produktov cestovného ruchu a šanca, aby k nám prišli zahraniční turisti a strávili tu dlhší čas spoznávaním ďalších rôznych atraktivít cestovného ruchu v danej lokalite," povedal Mika. "Kúpeľníctvo je cestou k spoznávaniu rôznych produktov a atraktivít Slovenska," dodal.

Medicínsky riaditeľ kúpeľov Boris Bánovský predstavil liečivé účinky, pre ktoré domáci aj zahraniční turisti vyhľadávajú práve kúpele v Piešťanoch. Delegácia tiež absolvovala niekoľko procedúr, ako napríklad kúpeľ vo vode v priestoroch zrkadliska či zábaly v liečivom bahne.

Hlavným cieľom pracovnej návštevy delegácie SAE na Slovensku, ktorá sa začala v tomto týždni, je prerokovanie možností rozšírenia ekonomickej spolupráce. Vedie ju podpredseda vládneho Úradu pre hospodársky rozvoj Abú Zabí Rášid Abdul Karím al-Balúší. Členmi sú predstavitelia vládnych inštitúcií Abú Zabí pre investície a rozvoj.