Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Ekonomika

Slovakia Travel: Zmena opatrení je nádejou na úspešnú zimnú sezónu

Na snímke generálny riaditeľ agentúry Slovakia travel Václav Mika. Foto: TASR Jaroslav Novák

Aj Slovensko sa podľa nej po novom zaradí k štátom, ktoré síce bojujú s pandémiou, ale zároveň chcú ochrániť ekonomiku a pracovné miesta v cestovnom ruchu.

Bratislava 9. decembra (TASR) – Zmena pandemických opatrení je nádejou na úspešnú zimnú sezónu na Slovensku. Uviedla to Karolína Ducká, PR a mediálna manažérka štátnej rozpočtovej organizácie Slovakia Travel, v reakcii na vládou uvoľnené protipandemické opatrenia. Slovakia Travel podľa nej víta tieto zmeny, pretože bez nich by bola začínajúca sa zimná sezóna viac ako ohrozená.

Pripomenula, že vláda po dvojtýždňovom lockdowne pristúpila k úprave pandemických opatrení, dotknú sa aj cestovného ruchu na Slovensku. Od 11. decembra sa otvoria pre očkovaných a prekonaných (OP) zjazdovky, vleky a lanovky, od 25. decembra sa pre túto skupinu hostí otvoria ubytovacie zariadenia.

Aj Slovensko sa podľa nej po novom zaradí k štátom, ktoré síce bojujú s pandémiou, ale zároveň chcú ochrániť ekonomiku a pracovné miesta v cestovnom ruchu.

"Vítame, že vláda pri úprave opatrení vypočula aj hlas cestovného ruchu. Musíme vydržať súčasné opatrenia a verím, že vďaka našej zodpovednosti budeme môcť v novom roku rozšíriť možnosti trávenia bezpečnej dovolenky, pretože dovolenka na Slovensku má veľa plusov," povedal Václav Mika, generálny riaditeľ Slovakia Travel.

Zimná sezóna sa tak uprostred vianočných sviatkov podľa Duckej opäť čiastočne rozbehne a nové podmienky otvárajú cestu na Slovensko aj hosťom zo zahraničia, najmä z Česka, Poľska a Maďarskej republiky.

Slovakia Travel je národná organizácia na propagáciu, podporu a rozvoj cestovného ruchu Slovenska na domácom a zahraničnom trhu. Vznikla 1. apríla 2021 ako štátna rozpočtová organizácia.