Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Slovenská, česká a poľská HR a IT spoločnosť sa združia

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Vo firmách v týchto troch krajinách od januára zanikne pozícia regionálnych riaditeľov a riadenie prevezme CEO Milan Jasný.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Od začiatku januára sa spoločnosť Profesia, jej sesterská česká spoločnosť LMC a poľská pobočka LMC, ktoré vlastní fínska skupina Alma Media, združia. V rámci tejto skupiny vznikol centrálny región. Firmy skupiny operujú pod názvom Alma Career. Novinky prinesú najmä spoluprácu dvoch informačno-technologických firiem formujúcich trh práce na Slovensku a v Českej republike. Budú mať spoločné vedenie a produktový a vývojový tím. Informovala o tom v utorok hovorkyňa spoločnosti Profesia Nikola Richterová.

""Pre jednotlivé regionálne problematiky môžeme hľadať riešenia v širšom spektre možností,"" uviedla Richterová. Slovenská spoločnosť prechádza transformáciou niekoľko mesiacov. Spoločný postup si vyžiadal zmeny, ktoré sa prejavia v novej organizačnej štruktúre či nových službách a produktoch, ktoré podľa slov Richterovej budú prinášať rýchlejšie než najväčšia stredoeurópska spoločnosť na trhu služieb ľudských zdrojov (HR) a HR technológií.

Slovenská firma nezaniká. "V budúcnosti dôjde taktiež k zintenzívneniu spolupráce všetkých spoločností, ktoré patria do divízie Alma Career," uviedla Richterová.

Doplnila, že česká spoločnosť prevádzkuje napríklad pracovný portál Jobs.cz, ale aj ďalšie pracovné portály, a to Prace.cz, Techloop.io, Profesia.cz, Pracazarohom.cz a iné produkty, ako Arnold, Teamio a Atmoskop, ktoré sa týkajú trhu práce. Prinášajú napríklad online vzdelávaciu platformu Seduo v štyroch krajinách. Poľská spoločnosť prevádzkuje pracovný portál Pracazarogiem.pl a ďalšie produkty, ktoré súvisia s trhom práce.

Vo firmách v týchto troch krajinách od januára zanikne pozícia regionálnych riaditeľov a riadenie prevezme CEO Milan Jasný. Ten zastáva pozíciu generálneho riaditeľa spoločnosti v ČR. "Je hlavou centrálneho regiónu a súčasťou boardu v skupine Alma Career," uviedla Richterová. V spoločnosti pôsobí 24 rokov, pričom od roku 2012 je CEO.