Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Slovenská IT firma bude pracovať pre giganta ČEZ

Foto: Anodius

Po Slovinsku ide o ďalší úspech Anodius v zahraničí.

Bratislava 4. novembra (OTS) - Slovenský dodávateľ IT riešení Anodius, a.s., bude spolupracovať so spoločnosťou SAP ČR, s.r.o., na implementácii systému riadenia vzťahov so zákazníkmi (CRM) pre najväčšieho energetického hráča v Strednej a Juhovýchodnej Európe - českú skupinu ČEZ.

Po minuloročnom kontrakte s energetickou spoločnosťou Energetika Ljublana, ide o ďalší zahraničný projekt spoločnosti Anodius, ktorá tak popri Slovensku postupne rozširuje svoje pôsobenie v štátoch Strednej a Východnej Európy. V prípade skupiny ČEZ sa Anodius zameria na oblasť elektriny, plynu a tepla.

Výborné renomé a jedinečnosť v oblasti CRM služieb na báze SAP boli hlavné dôvody angažovania spoločnosti Anodius, ktorá má v sektore sieťových odvetví bohaté skúsenosti,“ hovorí Martin Helikár, riaditeľ Field Services SAP ČR, a dodáva, že implementácia projektu pre ČEZ potrvá pätnásť mesiacov.

Pre skupinu ČEZ predstavuje aktuálny projekt riadenia vzťahov so zákazníkmi jednu z jej najväčších priorít. Sme preto radi, že sa môžeme na jeho realizácii podieľať aj my," hovorí Rastislav Kupka, partner pre oblasť rozvoja podnikania v spoločnosti Anodius.

Skupina ČEZ patrí k desiatim najväčším energetickým podnikom v Európe a to z hľadiska inštalovaného výkonu aj počtu zákazníkov. V prvom polroku tohto roku predala 17.820 GWh elektriny, 12.020 TJ tepla a 2.997 GWh plynu.

Doplnkové informácie:
Spoločnosť ANODIUS, a.s., pôsobí v oblasti IT poradenstva a je jedným zo servisných partnerov SAP. V súčasnosti patrí v CEE regióne medzi najvýznamnejšie spoločnosti poskytujúce komplexné poradenstvo, implementáciu, údržbu a ďalší rozvoj inovatívnych korporátnych CRM riešení. Medzi ďalšie činnosti ANODIUS patrí IT poradenstvo a vývoj mobilných riešení. Sloganom spoločnosti je Walk the Talk, čiže slová sú činy.