Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Slovenská kryptomena našla cestu do jedenástich krajín

Za štyri mesiace si slovenská kryptomena našla cestu do jedenástich krajín Foto: CRYPTON DIGITAL, SE

Za štyri mesiace si slovenská kryptomena našla cestu do jedenástich krajín.

Bratislava 16. augusta (OTS) - Wexo DeFi Token od slovenskej vývojárskej spoločnosti CRYPTON DIGITAL, SE na kryptomenovom trhu pozitívne privítali najmä koneční užívatelia ‒ vlastníci kryptomien. Napriek tomu, že oficiálny predaj Wexo DeFi Tokenu sa začal iba v apríli, už dnes vlastnia túto kryptomenu majitelia z 11 krajín, keď nepočítame domáce Slovensko, kde sa mu zatiaľ darí najlepšie. Wexo DeFi Token reprezentuje fintech platformu WEXO. Ide o vôbec prvú slovenskú kryptomenu registrovanú na blockchaine Cardano.

Cieľom WEXO je, aby mohol každý v blízkej budúcnosti využívať kryptomeny rovnako komfortne a plnohodnotne, ako bežné fiat meny. Už dnes poskytuje kryptozmenáreň s aktuálne dostupnými všetkými menovými pármi podľa API Binance. Rovnako aj bezpečný trezoring či posielanie a prijímanie kryptomien a vybraných tokenov,“ vysvetlil CEO spoločnosti CRYPTON DIGITAL, SE Milan Božik.

Po Slovensku sú to Česko a Maďarská republika, v ktorých si Wexo Token najrýchlejšie našiel svojich prvých majiteľov.

Už dnes je v kryptopeňaženkách našich užívateľov okolo 6 miliónov kusov Wexo Tokenov. A to na troch kontinentoch. Naším cieľom je, aby služby aplikácie Wexo používalo 1 % Európy, a o tom, že to je možné, nás utvrdzuje záujem ľudí o kvalitné kryptomenové služby, ktoré reprezentuje Wexo DeFi Token, a možnosti, ktoré im dáva aplikácia Wexo už dnes,“ doplnil Peter Mariš, CMO spoločnosti.

Štartovacia cena Wexo Defi Tokenu bola v apríli 0,50 eura. Dnes, po tom, ako v tomto mesiaci projekt postúpil do ďalšej fázy, je kúpna cena Wexo Tokenu 0,70 eura.

Produktovo časť služieb projektu WEXO aktuálne zastrešuje česká partnerská spoločnosť UPDN ONE, s. r. o. s bohatými skúsenosťami na finančnom trhu. CRYPTON DIGITAL, SE financuje projekt z vlastných zdrojov, ponúka však aj možnosti pre partnerov, ktorí chcú participovať na projekte WEXO a profitovať tak zo zisku inovatívneho produktu.
WEXO Token White Paper