Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Ekonomika

Slovenská pošta predáva niektoré svoje nehnuteľnosti

Logo slovenskej pošty. Foto: TASR - Pavol Zachar

Predmetom odpredaja sú prázdne objekty, ktoré dlhodobo Slovenská pošta nevyužíva na svoju činnosť, resp. pozemky, ktoré nie sú pre poštu potrebné.

Bratislava 22. decembra (TASR) - Slovenská pošta predáva neupotrebiteľný nehnuteľný majetok, informovala o tom v utorok jej vedúca odboru komunikácie a marketingu Jana Lukáčová.

"Všetky ponuky s podrobnou špecifikáciou a pokynmi pre uchádzačov sú zverejnené na internetovej stránke Slovenskej pošty," dodala Lukáčová s tým, že záujemcovia o kúpu nájdu informácie v sekcii Informácie - odpredaj majetku. Umožnená bude aj obhliadka jednotlivých nehnuteľností.

Predmetom odpredaja sú prázdne objekty, ktoré dlhodobo Slovenská pošta nevyužíva na svoju činnosť, resp. pozemky, ktoré nie sú pre poštu potrebné. "Medzi ponúkanými nehnuteľnosťami sú aj také objekty, ktoré z pohľadu Slovenskej pošty nebudú v strednodobom horizonte nevyhnutné na zabezpečenie prevádzkových potrieb," podotkla Lukáčová. 

Záujemcovia o kúpu nehnuteľného majetku musia predložiť písomnú ponuku, v ktorej uvedú svoje identifikačné údaje, špecifikáciu predmetu predaja, návrh kúpnej ceny, vyhlásenie o súhlase s podmienkami postupu ponukového konania a ďalšie náležitosti. Túto ponuku musia predložiť v stanovenej lehote, a to buď osobne do podateľne Slovenskej pošty na Námestí SNP 35 v Bratislave, alebo prostredníctvom poštovej zásielky pre Sekciu správy majetku Slovenskej pošty na rovnakej adrese. "Vyhlasovateľ nebude akceptovať ponuku predloženú po termíne na doručenie ponuky," uzavrela Lukáčová.