Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Slovenská pošta spustila výdaj zásielok na základe PIN kódu

Logo slovenskej pošty. Foto: TASR - Pavol Zachar

PIN kód dostane zákazník v e-mailovej alebo v SMS notifikácii, respektíve sa zobrazí v mobilnej aplikácii spoločnosti.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Zákazníci Slovenskej pošty môžu využívať nový spôsob prevzatia balíkov a expres zásielok na základe takzvaného PIN kódu. Táto novinka je podľa nich bezpečná a zároveň zjednoduší aj zrýchli výdaj zásielok. Informovala o tom spoločnosť v stredu.

PIN kód dostane zákazník v e-mailovej alebo v SMS notifikácii, respektíve sa zobrazí v mobilnej aplikácii spoločnosti. Ak PIN kód dostane zákazník v e-mailovej notifikácii alebo je zobrazený v mobilnej aplikácii, je tam zobrazený aj čiarový kód, ktorý možno skenovať skenerom kuriéra alebo u priehradkového zamestnanca.

"Výdaj zásielok na PIN je možné využiť pri tých, kde odosielateľ uviedol kontakt na adresáta alebo ktoré nie sú určené do vlastných rúk. Samozrejme, zákazníci majú možnosť prevziať zásielku aj štandardným spôsobom na základe overenia totožnosti a potvrdenia prevzatia, napríklad aj v situácii, keď PIN kód vymazali alebo nemajú svoj mobilný telefón práve k dispozícii," uzavrela hovorkyňa spoločnosti Iveta Dorčáková.