Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Slovenská pošta ukončila zmluvy s firmou Lama SK, spájanou s Ľ. Makóom

Logo slovenskej pošty. Foto: TASR - Pavol Zachar

Pred súdom podľa portálu Reken vyhlásil, že majú s Makóom priateľský vzťah. Lama SK si zároveň prenajímala budovu od brata Ľudovíta Makóa Mareka v Jelenci.

Bratislava 31. mája (TASR) - Slovenská pošta pristúpila k ukončeniu všetkých štyroch zmluvných vzťahov so spoločnosťou Lama SK. V utorok o tom informovala vedúca odboru komunikácie a marketingu Slovenskej pošty Jana Lukáčová.

Firmu Lama SK v minulosti médiá spájali s kajúcnikom a bývalým riaditeľom kriminálneho úradu Finančnej správy SR Ľudovítom Makóom. Pošta sa rozhodla zrušiť kontrakty, ktoré sa týkali služieb v oblasti súkromnej bezpečnosti, na základe rozhodnutia o výmaze firmy Lama SK z Registra partnerov verejného sektora.

O výmaze z registra rozhodol žilinský súd spravujúci protischránkový register. Portál aktuality.sk koncom marca uviedol, že hoci Makó spájanie s firmou odmieta a ako konečný užívateľ výhod je zapísaný právnik Boris Reken, Okresný súd v Žiline tomuto tvrdeniu prestal veriť, a SNS z registra preto vyškrtne.

Pred súdom podľa portálu Reken vyhlásil, že majú s Makóom priateľský vzťah. Lama SK si zároveň prenajímala budovu od brata Ľudovíta Makóa Mareka v Jelenci. Pre Lama SK tiež na pozícii riaditeľky mala pracovať Makóova družka.