Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Slovenská správa ciest vyhlásila novú súťaž na opravu mosta v Radoli

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

SSC v máji odstúpila od zmluvy so zhotoviteľom rekonštrukcie mosta v Radoli, pretože neplnil zmluvné podmienky, konkrétne nedoručil zábezpeku na vykonanie prác.

Radoľa 3. júna (TASR) - Slovenská správa ciest (SSC) vyhlásila na konci mája novú súťaž na zhotoviteľa stavebných prác opravy mosta v Radoli. Začiatok stavebných prác na moste predpokladá v septembri, ak uchádzači vo verejnom obstarávaní neuplatnia revízne postupy. Predpokladaná hodnota prác predstavuje 777.090 eur bez DPH. TASR o tom informoval komunikačný odbor SSC.

Doplnil, že na moste sa vymení nosná konštrukcia, zrealizuje sa sanácia opôr a výmena poškodeného krídla. Dĺžka stavebných prác sa predpokladá na osem mesiacov mimo zimného obdobia (1. decembra - 1. marca).

SSC v máji odstúpila od zmluvy so zhotoviteľom rekonštrukcie mosta v Radoli, pretože neplnil zmluvné podmienky, konkrétne nedoručil zábezpeku na vykonanie prác. "Zhotoviteľ je povinný opustiť stavenisko a odovzdať stavebnému dozoru akékoľvek požadované vybavenie a všetku dokumentáciu. Aktualizovali sme súťažné podklady a vyhlásili novú súťaž na zhotoviteľa," dodal komunikačný odbor SSC.