Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Slovenské elektrárne začnú s opravou atómových elektrární Bohunice

Atómová elektráreň Bohunice. Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

K činnostiam, ktoré sa budú realizovať patria štandardné údržbové práce a čiastočná výmena paliva reaktora 3. bloku.

Bratislava/Jaslovské Bohunice 21. júna (TASR) – Slovenské elektrárne (SE), a. s., začnú v sobotu 22. júna generálnu opravu (GO) 3. bloku atómových elektrární Bohunice (EBO) V2.

"Táto oprava je treťou v pláne generálnych opráv slovenských atómových elektrární na rok 2013. K činnostiam, ktoré sa budú realizovať v rámci plánovanej opravy, patria štandardné údržbové práce a čiastočná výmena paliva reaktora 3. bloku," informovala hovorkyňa spoločnosti Janka Burdová.

Pripomenula, že odstávky a opravy sú štandardnou súčasťou životného cyklu každej elektrárne a realizujú sa ako dlhodobo plánovaný proces. "Príprava každej odstávky začína s ročným predstihom," dodala.

Spoločnosť Slovenské elektrárne, a. s., je najväčší výrobca elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-% podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Fond národného majetku SR, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR. Ku koncu roka 2012 spoločnosť zamestnávala 5171 pracovníkov.