Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

Slovenskí podnikatelia môžu čerpať skúsenosti od poľských kolegov

Ilustračné foto Foto: TASR

Konferencia je určená najmä pre podnikateľov z IT branže, ktorí by sa chceli dozvedieť, ako rozvíjať svoju firmu s pomocou moderných technologických centier.

Košice 21. septembra (TASR) - Konferencia na tému Nové šance pre IT firmy sa pod záštitou veľvyslanca Poľska Andrzeja Krawczyka a Predsedu Košického samosprávneho kraja Zdenka Trebuľu uskutoční v pondelok 24. septembra v Košiciach.

"Konferencia je určená najmä pre podnikateľov z IT branže, ktorí by sa chceli dozvedieť, ako rozvíjať svoju firmu s pomocou moderných technologických centier, takých, ako sú technologické parky a podnikateľské inkubátory. Organizátorom konferencie je Technologický park MMC Brainville so sídlom V Nowom Saczi, blízko slovenských hraníc, medzi Starou Ľubovňou a Bardejovom," uviedol pre TASR bývalý obchodný radca SR v Poľsku Vladislav Chlipala.

Dodal, že účastníci stretnutia sa budú môcť porozprávať s predstaviteľmi parku MMC Brainville na tému koncepcie a štruktúry jeho fungovania. "Okrem toho je konferencia výborná príležitosť, ako získať rady od expertov, ktorí povedia, akú podporu logistickú, technologickú a finančnú môžu získať podnikatelia vďaka spolupráci s technologickými parkmi a podnikateľskými inkubátormi," doplnil Chlipala.

Zdôraznil tiež, že na konferencii sa môžu zúčastniť aj spoločnosti, ktoré majú podnikateľský nápad spojený s využitím moderných technológií. Môžu to byť aj začínajúce firmy, ktoré sa často označujú ako Start-up.

"Môžu to byť naše firmy, ktoré už svoj biznis na Slovensku rozbehli a láka ich Poľsko, ako krajina s oveľa väčším trhom. Poľský trh je osemkrát väčší ako slovenský. Poľská spotreba sa podieľa 60 % na tvorbe HDP Poľska. Existujú však aj iné dôvody, prečo by to naši podnikatelia mali skúšať v Poľsku," uviedol ďalej Chlipala.