Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Ekonomika

Slovensko už tretí raz zavíta do berlínskeho metra

Video (30 sekúnd), ktoré má na Slovensko lákať nemeckých turistov, budú môcť návštevníci metra v Berlíne vidieť 16-krát denne.

Bratislava 5. marca (TASR) – Filmový spot o Slovensku sa oddnes objaví v berlínskom metre. Video (30 sekúnd), ktoré má na Slovensko lákať nemeckých turistov, budú môcť návštevníci metra v Berlíne vidieť 16-krát denne. Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) takto vábi dovolenkárov z Nemecka už tretí raz. Cieľom kampane je zároveň upozorniť na expozíciu, ktorou sa krajina predstaví počas medzinárodného veľtrhu ITB Berlín. Ten potrvá od 6. do 10. marca.

"Takáto forma kampane sa nám po minulé roky osvedčila, má potenciál zasiahnuť 1,5 milióna cestujúcich metrom," opísala vedúca odboru komunikácie SACR Nora Gubková. Filmový spot sa bude premietať na 3678 dvojmonitoroch vo všetkých linkách v 1106 vagónoch berlínskeho metra.

"Počas minuloročného veľtrhu nám viacerí návštevníci slovenského stánku povedali, že do našej expozície prišli práve na základe vzhliadnutých spotov v metre," dodala Gubková. Práve toto podujatie je podľa jej slov jedno z najvýznamnejších v cestovnom ruchu na svete.

Minulý rok sa prišlo na veľtrh pozrieť 172.132 návštevníkov a prezentovalo sa na ňom 187 krajín. Na tomto ročníku predstaví Slovensko SACR spolu s 15 subjektmi z oblasti kúpeľníctva, mestského turizmu, vysokohorskej turistiky či hotelierstva. Súčasťou expozície budú aj Košice ako Európske hlavné mesto kultúry 2013.